BLOG

Wie lijdt aan Body Dysmorphia Disorder (BDD of ingebeelde lelijkheid) heeft veel last van gedachten over zijn/haar uiterlijk die moeilijk te stoppen zijn. Je vindt jezelf of een bepaald deel van je lichaam niet mooi. Deze "imperfectie" wordt ingebeeld of sterk overdreven.

 Wie krijgt BDD?
 Een belangrijke factor is erfelijkheid. Komt BDD of een andere obsessieve-compulsieve stoornis in je familie voor? Dan heb je een verhoogde kans om zelf een obsessieve-compulsieve stoornis te ontwikkelen. Daarnaast hebben sommige mensen er meer aanleg voor dan anderen.Dit komt door verschillen in het verloop van bepaalde processen in de hersenen. Verder moeten we factoren als trauma's, snel angstig zijn of behoefte aan controle niet over het hoofd zien. Maar waarom is dit relevant?

Heb je geen zin om de hele tekst te lezen? Geen probleem, maar zorg el wel voor dat je twee weken voor je ingreep met alle vitaminen, supplementen en theetjes stopt. Zijn er medicijnen of supplementen die je voorgeschreven hebt gekregen door je huisarts? Maak dat bekend bij je chirurg of Pure Care Travel. Betekend dit dat thee slecht is? Zeer zeker niet! Het heeft juist vele voordelen, je moet er alleen verantwoord mee omgaan als je een ingreep op de planning hebt staan. Maar waarom mag ik geen groene thee drinken voor mijn operatie precies?