Gastric Sleeve

De sleeve-gastrectomie (Gastric Sleeve) in Turkije is momenteel de modernste chirurgische methode voor het behandelen van overgewicht (d.m.v. een operatie). Een groot deel van de maag wordt verwijderd.  Slechts een kleiner deel (buis/banaan) blijft over langs de kleine maagcurve, als verbinding tussen de slokdarm en de darm. Het is een restrictieve procedure. Dit betekend dat het de hoeveelheid van wat je kunt eten beperkt.

 

 

De maag verliest een groot deel van zijn opslagcapaciteit en dus kunnen slechts kleine porties worden ingenomen. De sleeve-gastrectomie wordt laparoscopisch uitgevoerd (via kleine incisies op de maag). Door het verwijderen van het grootste deel van de maag, ontstaan er veranderingen in de productie van bepaalde hormonen (ghreline) door het lichaam – dit heeft verschillende voordelen.
Zie hier een informatieve video over deze ingreep (let op, het aantal incisies (sneetjes) op de buik kan minder zijn/anders dan in de video.

 

 

De sleeve-gastrectomie moet worden beschouwd als een hulpmiddel op weg naar een gezond gewicht. Alleen een verandering in dieet en lichaamsbeweging in combinatie met de sleeve-gastrectomie zal voor het gewenste effect zorgen. De patiënt profiteert van een hogere nauwkeurigheid, sneller herstel, kortere operaties en meer veiligheid. Alleen de sleeve-gastrectomie op zichzelf is geen magische oplossing voor een gezond leven.

 

 

Het gewichtsverlies is aanzienlijk en begint onmiddellijk na de operatie. Al tussen de drie en zes maanden verliezen patiënten vaak 25kg tot 50kg, afhankelijk van het startgewicht. In ongeveer 80% van de gevallen van de patiënten is er een verbetering van de bijkomende ziekten (die ontstaan n.a.v. overgewicht), zoals hoge bloeddruk (hypertensie) of diabetes, waarna verdere inname van medicijnen niet langer nodig is. Ook kunnen slaapapneu en pijnklachten rond gewrichten aan de knieën verbeteren.

Direct WhatsApp contact
ALL-IN SERVICE GASTRIC SLEEVE PAKKET

NEEM CONTACT MET ONS OP

  Je naam (verplicht) Je e-mail (verplicht) Mobiele telefoonnummer Behandelingen Onderwerp Je bericht

  NADELEN EN MOGELIJKE COMPLICATIES

  De sleeve-gastrectomie is onomkeerbaar

  Het grootste nadeel van deze procedure is dat deze onomkeerbaar is. Met andere worden, het kan niet ongedaan worden gemaakt. Een groot deel van de maag wordt definitief verwijderd en er wordt een nieuw zakje gevormd. Het is gevoeliger voor slecht gekauwd en snel gegeten voedsel. Om braken en ongemak te voorkomen, moeten sommige patiënten leren langzamer en bedachtzamer te eten.

   

  Maag kan uitrekken

  Een ander probleem is dat sommige patiënten ondanks fysieke voldoening (volg gevoel) blijven proberen dezelfde hoeveelheid voedsel te eten als vroeger. Omdat er geen apparaat/mechanisme is dat voorkomt dat de nieuwe maag te vol raakt, kan deze uitrekken. Door de constante overvulling wordt het groter en kan er zelfs meer voedsel worden geconsumeerd. Dit verhoogt de calorie-inname en een patiënt kan opnieuw aankomen. De operatie beperkt de consumptie van vloeibaar voedsel en drank ook niet. Dus ongecontroleerd drinken van calorierijke dranken kan het gewichtsverlies van de patiënt belemmeren of in sommige gevallen zelfs gewichtstoename veroorzaken. Het is belangrijk om op een gezonde manier te eten en te drinken.

  Andere complicaties

  Net als bij elke andere chirurgische ingreep is er een risico op complicaties bij een sleeve-gastrectomie. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, infectie, longontsteking, slechte reactie op de narcose, bloedproppen, maagzweren, bloeding, voedingstekorten, galstenen, brandende maagzuur, postoperatieve pijn, lekkage enz. Lekkage is erg gevaarlijk, omdat de maagsappen de omringende inwendige organen beschadigen en het de kans op het ontstaan van een infectie vergroot. Daardoor zal een patient nooit het ziekenhuis verlaten zonder een naailekkage test. Hoewel het risico op complicaties erg laag is, is het hoger voor meer obese patiënten.

   

  De informatie in dit document is bedoeld als algemene informatie. En is geen vervanging voor deskundig medische advies. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze tekst.

  VRAAG & ANTWOORD

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Hoe lang moet ik vrij nemen voor mijn ingreep en herstel?

  Naast het verblijf van 6 dagen (5 nachten) in Turkije moet patient rekening houden met een herstelperiode tussen de 3 a 6 weken. De exacte herstelperiode verschilt per persoon. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is. Het herstel kan langer maar ook korter zijn.

   

  Hoe zit het met de vliegreis?

  Je reisbestemming is Izmir, Turkije. Je vliegticket(s) boek je zelf maar we helpen je daarbij aangezien we precies weten waar het aan moet voldoen. De kosten voor een retour zitten ongeveer tussen de €90 a €250. Voor vertrek is een PCR test noodzakelijk op verzoek van het ziekenhuis. Ook in dit proces staan we je bij. Alle overige zaken worden geregeld vanuit je all-in service pakket.

   

  Hoe lang moet ik onder controle blijven na mijn operatie?
  Patient wordt geadviseerd jaarlijks bloed te prikken om te controleren of er geen tekorten zijn aan vitamines en mineralen. Sommige patiënten doen dit niet omdat de kosten voor deze controles ten laste van het eigen risico kunnen komen. Gezien het belang ervan wordt patient geadviseerd dit alsnog te doen.

   

  Hoe lang na mijn gastric sleeve kan ik plastische chirurgie ondergaan?

  Dit is mogelijk 12 maanden na de gastric sleeve, mits het gewicht al 3 maanden stabiel is.

   

  Wat kan ik ervaren na een gastric sleeve?

  • Pijn bij de incisies op de buik
  • Misselijkheid of braken
  • Scheetje en boertjes (wandelen helpt om er sneller van af te zijn)
  • Vermoeidheid (doordat je minder kan eten maar ook door de ingreep zelf en de narcose).

  Waar moet ik rekening mee houden?

  • Vitaminepillen zijn belangrijk om tekorten te voorkomen. Zelfs wanneer je elke dag je vitaminen inneemt kan het gebeuren dat je een tekort oploopt.
  • Dieten is niet meer nodig. Maar maak verstandige keuzes wat eten betreft. Gaandeweg zul je ook ontdekken welk voedsel je minder goed kunt verdragen.
  • Een gastric sleeve is geen oplossing voor een eetstoornis. Heb je het vermoeden dat je hier last van hebt? Neem contact op met je huisarts.
  • Sporten is belangrijk om je spieren te verstevigen (kan mogelijk een positief effect hebben op het ontstaan van losse huid) , conditie op te bouwen en gewicht op pijl te houden.
  • Een klein percentage van de mensen ontwikkelt een problematisch patroon van alcohol gebruik na een maagverkleining. Sommige bronnen suggereren dat overgewicht in veel gevallen wordt veroorzaakt door een verslaving aan eten, en dat na een maagverkleining de verslaving nog steeds aanwezig is, maar wordt overgedragen op een ander middel, zoals alcohol. De realiteit is dat het aantal patiënten met een gastric sleeve dat stoornissen in het alcoholgebruik meldt, klein is in vergelijking met het totale aantal patiënten. En in de meeste gevallen was er voor de ingreep reeds een worsteling met alcoholgebruik. Desalniettemin is dit een punt van aandacht.

   

  De informatie in dit document is bedoeld als algemene informatie. En is geen vervanging voor deskundig medische advies. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze tekst.

  Direct WhatsApp contact

  All-in Service Gastric Sleeve Pakket