BBL

Wat is BBL en hoe werkt het?

BBL staat voor Braziliaanse billenlift. Bij deze ingreep wordt vet verplaats van de ongewenste areas naar de billen en/of heupen. In de regel gaat het om de volgende areas: buik, flanken en rug (venusheuvel indien nodig/gewenst). Andere areas behoren ook tot de mogelijkheden. Het vet wordt door middel van liposuctie verkregen. Dit vet wordt vervolgens gezuiverd (onder andere door het mengen met een antibiotica oplossing) en geïmplanteerd onder de huid bij de billen.

Voordelen van een Braziliaanse billenlift

De voordelen van deze ingreep kunnen zijn:

  • stevigere billen
  • beter geproportioneerd figuur of meer rondingen
  • het verbeteren van lichaamssymmetrie, voor een betere pasvorm van kleding
  • meer zelfvertrouwen

Veiligheid van Braziliaanse billen lift (BBL)

Een BBL brengt net zoals elke andere ingreep enkele risico’s met zich mee. De kans op complicaties wordt geminimaliseerd door het volgen van gestelde procedures.

Enkele complicaties kunnen zijn:

 

  • Asymmetrie: Soms hecht het geïnjecteerde vet op de ene plek beter dan de andere. Dit kan resulteren in asymmetrie of oneffenheden zoals deukjes. In veel gevallen kan dit met een kleinere vervolgingreep worden gecorrigeerd;

 

  • Vet verschuiving: Landurig en/of verkeerd zitten en liggen, waardoor er druk komt op de geïnjecteerde areas kan deze complicatie met zich meebrengen. Dit tussen de 6 a 8 weken na de ingreep. Naast het beschadigen van de vetcellen zorgt te veel druk voor het forceren van de vetcellen naar ongewenste areas. Het navolgen van de after care instructies is wederom erg belangrijk;

 

  • Vet embolie: deze complicatie treed op wanneer geïnjecteerd vet zijn weg vindt naar de bloedbaan. Kleine vetbolletjes kunnen dan in de longen terechtkomen en een longembolie veroorzaken. De beste manier om deze complicatie te helpen voorkomen is door geen vet in de bilspier te plaatsen en een kundige arts te kiezen.

De geschikte kandidaat voor een BBL
Zowel mannen als vrouwen die een betere contour van de billen wensen zijn misschien geschikt voor een BBL. Het is belangrijk om zowel lichamelijk als geestelijk in goede gezondheid te verkeren. Zaken zoals chronische issues, suikerziekte, hartaandoeningen of depressie kunnen het risico op complicaties verhogen. Het is belangrijk om dit met de eigen zorgverlener te bespreken. Daarnaast zijn een realistisch verwachtingspatroon en een stabiel gewicht cruciaal.

Resultaten na een BBL
De eerste drie dagen na de ingreep zijn de meest pijnlijke dagen. Ook al is pijn erg persoonlijk. Ook zwelling en blauwe plekken zullen worden ervaren. Het is heel belangrijk om te weten (en te accepteren) dat het volume van de billen gedurende het helingsproces 15% tot wel 40% procent zal afnemen. In een enkel geval misschien meer. Dit komt omdat een deel van de vetcellen zal oplossen.

Hoe lang duurt de BBL operatie?

De duur van de totale ingreep zit tussen de 4 a 5 uur. Voor de reisgezelschap kan dit als langer worden ervaren i.v.m. bijvoorbeeld de tijd wat in de verkoeverkamer wordt doorgebracht.